Ideeën met een bijzondere kwaliteit

METTEN Stein+Design is niet gericht op kortstondige trends voor een snel succes. Ons denken en handelen als familiebedrijf heeft een langere focus. Meer dan 80 jaar begeleiden wij opdrachtgevers en vormgevers in openbare ruimtelijke projecten. Met individuele en op maat gesneden oplossingen. Met hoge kwaliteit en bijzondere product eigenschappen. Én met een oog voor detail.

De eerste stap naar een optimale oplossing is een keuze uit de meest uiteenlopende betonproducten. Vanaf diamant geborsteld, verfijnd geslepen of organisch geruwd, dimensioneel extra volumineus of meer klein, aards of luchtig. Ideeën kunnen vaak gevormd worden uit het basis producten palet. Wanneer ideeën of specificaties dit nodig maken, ontwikkelen wij een passend product in relatief korte tijd maar altijd met gebruik van decennia lange ervaring.

De visie en de creatieve gedachten van architecten en ontwerpers geven ons impulsen. Vanuit die impulsen ontstaan bij ons innovaties. Dit plus een tomeloze interesse in de mogelijkheden van de werkstof beton geeft een continue onderzoek met altijd verrassende uitkomsten. De grasbetonsteen was in 1969 de eerste baanbrekende ontwikkeling vanuit het METTEN bedrijf en is tot op vandaag een “Bestseller” in zijn categorie. Meerdere gepatenteerde product ideeën en productie methodes volgden nadien. 

Creativiteit als levenselixer zeker maar ook het beschermen van de basis van ons leven geeft vernieuwingen. Met EcoTerra© brengen wij een geheel nieuwe generatie betonstenen op de markt. Vanaf 2020 bepalen wij daarmee een nieuwe norm: De eerste betonsteen zonder cement in de toplaag dat daarmee niet alleen de CO2-emissie met ca. 20% per vierkante meter verminderd, maar tevens de kwaliteit van de toplaag aanmerkelijk doet toenemen.

Wij kijken uit naar het; misschien wel uw; volgende idee dat wij vanuit Overath (D.) kunnen ontwikkelen en produceren. Vanuit deze locatie vindt dit zijn weg naar 25 landen wereldwijd van waaruit wij samen met onze partners een bijzondere kwaliteit aanbieden.